Tule tutustumaan toimintaamme!​

Tutustumis- ja avokokoukset ovat normaaleja AA-palavereita, paitsi että niihin ovat tervetulleita kaikki AA:sta ja sen toiminnasta kiinnostuneet henkilöt, olivatpa he alkoholisteja tai eivät. Avopalaverit ovat suosittu tapa tutustua toimintaamme. 

Mikäli itse haluat lopettaa juomisen, lähipiirissäsi on juovia alkoholisteja, olet sosiaali- ja terveyden alan opiskelija tai ammattilainen tai haluat vain muuten tietää mistä alkoholismissa on kysymys, olet enemmän kuin tervetullut avopalaveriimme! 

Toimi näin kun tulet ensi kertaa tutustumispalaveriin:

  1. Tule paikalle 15-10 min. ennen palaverin alkua
  2. Kerro ryhmän vetäjälle, että haluat tulla tutustumaan AA-toimintaan. 
  3. Kuuntele ryhmän jäsenten kokemuksia
  4. Käytä halutessasi oma puheenvuorosi kun se tulee kohdallesi.
 

AA:ssa ei tarvitse puhua, jos ei halua. AA:ssa ymmärrät, mistä alkoholismissa on kyse ja miten siitä on useimmiten mahdotonta toipua yksinään. 

Kokouksissa olemme nimettömiä. Meitä yhdistää sairaus nimeltä alkoholismi.

”Se mitä kuulet tai kenet näet täällä, se jääköön tänne, kun täältä lähdetään.”

Muiden toipuvien alkoholistien kuunteleminen auttaa avaamaan kuinka vakavasta riippuvuussairaudesta alkoholismi. Kokouksissa olemme nimettömiä. Meitä yhdistää sairaus nimeltä alkoholismi.

Avoin tutustumispalaveri on oiva paikka päästä kiinni AAn toimintaan ja ymmärtää sen olemassa oloa. AA on täysin omavarainen ja riippumaton. Ylläpidämme toimintaamme jäsentemme vapaaehtoisella palaverin lipaskeräyksellä. Varaa siis mukaan pari euroa tai mahdollisuus tilisiirtoon tullessasi – ja osallistut vain maksukykysi mukaan. Usein etenkin toipumisen alkuvaiheessa jokin ryhmää alkaa tuntua kotoisimmalta ja siellä käynti kannattaakin ottaa osaksi viikkorutiinia. Tarjolla on myös edustustehtäviä, mm. kahvinkeittoa ja ryhmänvetoa yms. Nämä tehtävät auttavat pysymään AA:n ohjelmassa kiinni ja ovat ryhmän toiminnan kannalta erittäin tärkeitä.

Meillä ei ole ulkopuolisia, palkattuja työntekijöitä, autamme toinen toisiamme toipumisen ylä- ja alamäessä. Toisen AA:laisen numero onkin tärkeä hädän hetkellä jokaiselle tulee huonoja päiviä ja omavoimaisuuden tunteita etenkin toipumisen alkuvaiheessa. Soitto toiselle AA:laiselle voi pelastaa hädän hetkellä ja viedä juomahimon pois.

”Vertaistuki auttaa myös palaverien ulkopuolella”
Meillä ei ole ulkopuolisia, palkattuja työntekijöitä, autamme toinen toisiamme toipumisen ylä- ja alamäessä. Toipuminen voi olla etenkin alussa arjessa raskasta, jolloin toisen AA:laisen numero onkin tärkeä hädän hetkellä. Jokaiselle tulee huonoja päiviä ja omavoimaisuuden tunteita etenkin toipumisen alkuvaiheessa. Soitto toiselle AA:laiselle voi pelastaa hädän hetkellä ja viedä juomahimon pois.
”Muiden toipuvien tarinat ovat AA:n parasta antia”
Avoin tutustumispalaveri on oiva paikka päästä kiinni AAn toimintaan ja ymmärtää sen olemassa oloa. AA on täysin omavarainen ja riippumaton. Ylläpidämme toimintaamme jäsentemme vapaaehtoisella palaverin lipaskeräyksellä. Varaa siis mukaan pari euroa tai mahdollisuus tilisiirtoon tullessasi – ja osallistut vain maksukykysi mukaan. Usein etenkin toipumisen alkuvaiheessa johonkin ryhmään kiinnittyy ja haluaa tarjolla on myös edustustehtäviä, mm. kahvinkeittoa ja ryhmänvetoa yms. Nämä tehtävät auttavat pysymään AA:n ohjelmassa kiinni ja ovat ryhmän toiminnan kannalta erittäin tärkeitä.